top of page
tilan-rakennukset-laaja.jpg

Kuva Jaska Halttunen, Fillaripäiväkirjat

Vähäveden tilalla on monenlaista väkeä ja monen sukupolven historiaa

Maatilamatkailun juuret yltävät 1950-luvulle Vähäveden tilalla

Olemme pyörittäneet Vähäveden tilaa omien päivätöiden lomassa, viisihenkisen perheemme kanssa helmikuusta 2015 asti.

 

Vähäveden tila sijaitsee 10 km päässä Karkkilan keskustasta. Metsätila sijaitsee Tammelan järviylängön reunalla, joka muodostuu kahdestakymmenestä erikokoisesta metsäjärvestä ja lammesta.

​Ensimmäiset merkinnät Vähävedestä löytyvät vuodelta 1739. Tila on ollut saman suvun hallussa vuodesta 1835 lähtien. Tilalla on harjoitettu maatilamatkailua 1950-luvulta lähtien ja lomamökkejä on vuokrattu 1960-luvulta lähtien. Kanoottiretkiä on järjestetty vuodesta 1984.

Retkitupa.jpg
Perhe-tauolla.jpg
Olet meille aina tervetullut, olit sitten millainen retkeilijä tai ulkoilija tahansa!
Eläimet ovat suuri osa tilan arkea. Lampaat huolehtivat perinnemaisemasta ja kanat kotkottavat pihamaalla.

Eläimet tilalla hoitavat perinnemaisemaa ja niiden lukumäärät voi vaihdella. Ympärivuotisesti meillä asuu pupuja, kanoja kissat ja koira. Kesällä meille tulee kesätöihin myös lampaita ja satunnaisesti myös hevosia. Asiakkaat saavat hoitaa ja rapsutella eläimiä melontaretken ohessa. Eläinten kanssa vierähtää monesti tovi ennen ja jälkeen retken. 

tilan-puput.jpg
Tilan-väki-Aslan.jpg
Tilan-väki-Sisu-ja-Meri.jpg
tilan-lampaat.jpg
Tilan-väki-kanat.jpg

Tilan Johtajatar Jenni Niittumäki kasvoi metsän ja leirielämän keskellä

Kasvoin täällä metsän keskellä touhuten mm eläinten kanssa. Kesätyöt on tullut aloitettua jo hyvin nuorena, mm. pitämällä hevosleirejä ja lisäksi avustaen monipuolisesti erilaisissa työtehtävissä liittyen vanhempien matkailutoimintaan. Olen kasvanut tarkkoihin työvuorolistoihin ja työntekemiseen.

Opiskelut veivät Ypäjälle, Hyvinkäälle ja Hämeenlinnaan. Hevosopinnoista siirryttiin AMK opintoihin ja niistä sitten vielä ammatilliseen opettajakorkeakouluun. Toimin tilan töiden lisäksi päätoimisena kouluttajana ammattikoulussa ja teen myös jatkuvasti ratsastuksenopetusta lähiympäristössä.

 

Tulevaisuuden suunnitelmissa Green Care -tyyppinen maatilatoiminta

Pidän tärkeänä luonnon kunnioittamista ja lähimatkailun kehittämistä. Kehitämme hiljalleen tilan toimintaa oman näköiseksi, tulevaisuuden haaveena olisikin tarjota Green Care tyyppinen maatilatoiminta ja eläinavusteista toimintaa eri kohderyhmille. Melontaretket ja melonnan ympärillä oleva muu palvelu pysyy varmasti myös mukana tarjonnassa.

 

Jatkuvaa oppimista ja itsensä haastamista

Turvallisuus, retkeilyn ja luontokokemuksen helppous ovat arvojemme kärjessä. Kouluttaudun jatkuvasti niin matkailuun kuin eläinpalveluihin liittyen. Pidän tärkeänä, että kehitän itseäni jatkuvasti ja sen kautta toimintaamme.

Tilan-väki-Jenni.jpg
Tila on toiminut vuodet 1984-2015 vanhempieni toimesta aktiivisesti maaseutumatkailun eri osa-alueilla.
Tilan-väki-Mikko.jpg
"Minulla on aina aikaa rupatella asiakkaiden kanssa."

Tilan leppoisa isäntä Mikko on tilan tehokas monitaituri ja huoltovastaava

Päätoimisesti työskentelen luokanopettajana ja opettajan työn ohessa toimin tilan isäntänä. Vastaan kunnossapidosta ja yritän toteuttaa johtajattaren erilaisia rakennus/kehittämistoiveita. Tarkkaa eläinmäärää en osaa kertoa mutta tiedän hyvin mitä kunnossapitotöitä tilan alueelta löytyy. Palvelen asiakkaita hyvin rennosti ja asiakaslähtöisesti.

Tilan lapset ovat mukana tilan touhuissa ja auttavat askareissa

Lapset ovat vahvasti mukana tilan touhuissa. He viihtyvät kesän uiden, niin että suomut alkavat kasvaa, potkien palloa ja hoitaen tilan eläimiä. Kyllä sitä tulle melottuakin ja leikittyä vesillä kavereiden kanssa mm. SUP-lautojen kanssa.

Tilan-väki-Lapset.jpg
bottom of page